Guarda La Fotografia - Filip Naudts


Koning-Albertlaan 42 9080 Lochristi
0495 85 62 70 Klik om te bellen

Artistieke portretten voor pers en andere media
Fototentoonstellingen in galeries en musea
Geen pasfoto's ;)

Over Guarda La Fotografia - Filip Naudts

Filip Naudts groeide op in Lochristi en woont daar nu nog steeds. Als fotograaf werd hij bekend met zijn rondreizende Auromatic-expositie (1996-2001) en met zijn solotentoonstelling in het Nationaal Technologisch Museum van Tsjechië in Praag (2000).
Naudts startte zijn carrière als setfotograaf bij de Vlaamse publieke omroep BRTN (1992), als fotodocumentalist in het FotoMuseum (Antwerpen) (1993-2002) en als fotorecensent bij het Nederlandse fotografieblad FOTO (2002-2006). Het is in die periode dat hij fotografen mocht ontvangen als David Bailey (GB), Jock Sturges (USA), Irina Ionesco (F), Jeff Wall (CDN), Willy Ronis (F), Carl De Keyzer (B), Christian Vogt (CH), Martin Parr (GB), Roger Ballen (SA), Olivier Christinat (CH), Ellen Von Unwerth (D), Lucien Clergue (F), Erich Lessing (A), Harry Gruyaert (B), Yann Arthus-Bertrand (F), Thurston Hopkins & Grace Robertson (GB), William Klein (USA), Bettina Rheims (F), Bruno Stevens (B), Mary Ellen Mark (USA), Sarah Moon (F), Cara Judea Alhadeff (USA), Boris Mikhailov (RUS), Mark Seliger (USA), Elinor Carucci (IL/USA) en Sergey Bratkov (RUS).
Als fotograaf is Naudts naast zijn artistieke werk, dat met een nostalgische knipoog vaak refereert aan dat van oude meesters als Jan Van Eyck, Gustav Klimt en René Magritte, sinds 2002 en tot op vandaag vooral ook huisfotograaf van Vlaamse magazines als Knack, Ché en P-Magazine.
In 2005 eindigde Naudts op 447 van de Vlaamse versie van De Grootste Belg, buiten de officiële nominatielijst.
Naar aanleiding van de twintigste verjaardag van Guarda La Fotografia verscheen bij Stichting Kunstboek in 2013 het gelijknamige fotoboek, met 20 jaar verzameld werk, waarin Bekende Vlamingen, vrouwelijk naakt en humor een belangrijke rol spelen.
In 2014 opende Filip Naudts het toeristenverblijf Studio Guarda La Fotografia in Kalandeberg in Gent. In het door fotografie geïnspireerde interieur integreerde Naudts ook enkele van zijn fotowerken.

(bron: wikipedia)

Foto's

Filip Naudts

Guarda La Fotografia - Filip Naudts in het kort

Soort fotograaf

Fotograaf

Soorten fotografie

Glamourfotografie
Modefotografie
Persfotografie
Portretten

Locatie

In de studio
Op locatie

Onze locatie

Logo Guarda La Fotografia - Filip Naudts

Guarda La Fotografia - Filip Naudts

Guarda La Fotografia - Filip Naudts


Koning-Albertlaan 42 9080 Lochristi
0495 85 62 70 Klik om te bellen